Translate

tiistai 27. toukokuuta 2014

Carpe diem -Tartu hetkeen

Liimasin seinälle lauseen Carpe diem. Se on sitä uutta tyyliä ja sisustamista. Seinät puhuu sinulle ja vastaavat kysymyksiisi. Minulle ne ainakin tekevät nykyään niin.

Yläasteen oppilaat häröilivät koulunsa edessä. Osa oppilaista istui kannon päällä. Osa seisoi ringissä. Jotkut kyykkivät lähipuistossa. He odottivat jotain tapahtuvaksi. Se jokin odotti alkamista. Tyhjät jätesäkit kertoivat, että kohta opettaja tulisi ja ringit hajoaisivat lähimetsään ja koulun pihalle. Erilainen oppitunti luonnossa. Tämä kaikki parissa sekunnissa, kun aamulla ajelin töihin ja kuuntelin radioa.

Tönäisy, hipaisu selkään. Odottamaton. Siwan kassa pyysi anteeksi muka tahatonta, mutta silti harkittua liikettä. Hän on aina hyvällä päällä, vaikka kertoi olevansa tänään vihainen ja häiriintynyt, niin silti ilo ja huumori kukoisti hänen olemuksesta ja puheestaan. Mitä lie hän kovia kokenut joskus tai parhaillaan elämässään. Hän osaa ottaa asioihin oikeaa perspektiiviä ja asennetta. Toivotin lähtiessäni tsemppiä "kiitoshein" sijaan.

Miten näet ja koet? Pienet palaset ja elämän juonteet tuottavat enemmän kuin olen arvannut. Usein tilanteet vaan soljuvat ja niihin ei kiinnitä huomiota. Ei ole aikaa. En voi syyttää ketään muita kuin itseäni. Miten hallitsen aikaani ja mitkä asiat haluan nostaa esiin elämässäni. Mielestäni olet väärässä, jos olet sitä mieltä ettei tapahdu mitään tai ei ole mitään mielenkiintoista. Minkä määrität mielenkiintoiseksi siihen kannattaa tarttua.

Mitä helv... minä oikein kirjoittelen :) Tämä menee syvälliseksi. Hyvää päivän jatkoa tai mihin aikaan satut tätä lukemaan. Jatkoja kuitenkin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti