Translate

lauantai 22. maaliskuuta 2014

Uutta Blogia pukkaa - Hiio Hoi merinaiset ja -miehet!

Puolivuotta hiljaiseloa blogissa, mutta se johtuu live-elämän railakkaasta menosta. Tämä asia tulisi jotenkin korjata eli tasapaino virtuaalisen ja käsinkosketeltavan todellisuuden välillä olisi löydettävä. Puolivuotta on sen verran pitkä aika, että vaikea saada kerralla kaikkea tiivistettyä ja aloitankin ihan omasta päästä veistettynä jostakin.

Tällaisten annosten syöminenkin voi olla railakasta menoa. Varsinkin meno yltyy jos kermavaahtoon on sekoitettu tiraus miestä vahvempaa.


Tämän hetkinen tilanne on se, että elän kahden koiran, yhden murrosikäisen pojan ja vaimon kanssa. Oho! Menikö järjestys ihan oikein? Tyttäreni asuu Ilmajoella opiskellen "lääkkiksen" pääsykokeeseen. Hurjaa touhua. Saas nähdä miten käy. Keskimäärin lääkäriksi kuulemma pääsee opiskelemaan vasta kolmannenna yrittämällä ja tyttärellä on ensimmäinen yritys nyt edessä.

Mä pääsisin lääkäriksi ekalla yrittämällä ilman kouluja!

Toinen koira on hoidokkina isältäni, kun he lähtivät Etelä-Suomen rundille puoleksitoista viikoksi. Viimeksi Topi (koira) oli tammihelmikuussa meillä kaksi ja puoliviikkoa, kun Barbados kutsui isäntäperhettä. Ovat kovia matkustamaan, joten sen kunniaksi löydän itseni usein takametsästä kahlittuna kahteen koiranhihnaan. Olen koiranhihnan pidike, joka joustaa molempiin suuntiin, kun molemmilla koirilla on yhtäaikaa jäniksen jäljityspuuhat käynnissä. Se vaatii tasapainoaistilta paljon.

Onneksi "pentuna" on tullut harrastettua paljon merimiespainia. Jos joku ei tiedä mikä on merimiespaini, niin googlaa se heti. Olet sivistymätön ja tietämätön. Se kuuluu suomalaiseen yleissivistykseen. Merimiespainia harrastetaan yleensä ennen kuin tiedetään Suomen pääkaupungin nimeä tai että kirjastossa ei saa huutaa. Se on minusta kummallista, koska kuinka moni suomalaisista merimiespainin harrastajista on merimies tai nainen tai seilannut aavoilla valtamerillä. Tatuointeja ovat monet ottaneet. Sehän on nyt IN. Siellä varmaan piilee jonkin tasoinen halu kokea merimiehen arki. Suomi on niin mereinen maa. Vähän niin kuin Irlanti tai Islanti. Hiio Hoi!
Afrikan pingviinit valmistautuvat merimiespainikisoihin.Rokkirintamalle kuuluu pelkästään rankkaa tekemistä, menoa ja meininkiä ja hommat on kehittyneet todella paljon puolen vuoden aikana. Tätä kirjoittaessa sitä vasta hahmottaa aikajanaa paremmin. Useita erilaisia keikkoja ja tapahtumia takana, mutta oikeastaan suurin juttu on se, että löysin hyvät muusikot ja hyvän bändin itselleni. Se ei ole helppo asia varsinkaan, kun asuu niinkin pohjoisessa kuin Rovaniemi. Vaihtoehtoja ei ole paljon. Korvaboosty bändi otti yhteyttä tammikuussa, että kiinnostaisiko yhteistyö ja totta kai minulla kiinnosti. Kyseessä on ammattimuusikoista koottu bändi, joka soittaa helevetin(anteeksi voimasana) hyvin yhteen.

Kun on poltetta niin jaksaa painaa asioita sen puolesta


Bändissä soittaa Timo Rehtonen kitara, Jari Karjalainen syntikat, Jaakko Niemi basso ja Sami Enbuske rummut. Olemme tammikuun lopusta lähtien miettineet, että mitä biisejä soitetaan tulevilla keikoilla. Erilaisia biisejä olemme veivanneet kerran pari viikossa. Treenikämppä on Tivolin alakerrassa legendaarisessa ehkä kohta purettavassa talossa. Tivolissa on jo 60 -luvulta lähtien soittaneet bändit. Kaukaisin tieto minulla on, kun 60-luvun puolivälissä Tivolissa kävi Renegades nimen rockbändi soittamassa. Heidän kuuluisin kappale on Caddilac.


Omia kappaleita syntyy koko ajan. Nytkin on 2-3 kappaletta työn alla. Ensimmäinen keikka Aki Mikkonen & Korvaboosty rockyhtyeellä on 5.4.2014 Rovaniemen Hemingwayssa. Näillä näkymin soitamme pari settiä ja illan aikana kuullaan 8 mun omaa biisiä. Tulkaa kaikki porukalla Hemppaan.
Julkaisen kevään aikana singlen ja musiikkivideon. Biisin nimi on Sinun Sydän. Julkkarit voivat olla jopa eka keikalla, jos musavideo ehtii siihen mennessä valmistua.Voin siitä tiedottaa täällä blogissa, jos jaksaisin tätä hieman useammin päivittää.
Musavideo valmistuu aivan kohtapuolin.


Hieno show on myös tammikuussa alulle pistetty Aki Mikkonen & KipinäGirls. Musat tulee taustalta ja minä laulan ja KipinäGirls esittää tanssien taiteellisesti biisit. Meillä oli ensimmäinen keikka Pohjanhovissa radio Kajauksen gaalatilaisuudessa helmikuun alussa. Hienosti meni ja shown päätteeksi poksautin shampanjapullon. Se kuohui mielettömästi ja tietysti mun pahaksi onneksi parketille. Hyvä etten joutunut luuttuamaan lattioita shown päätteeksi. Sellasta se joskus on. Show oli kuitenkin onnistunut ja jatkamme yhteistyötä.

Minussa on kipinää.Olen siis Kipinägirl!


Minä teen päivä duunia Lapin Kansassa mediamyynnin puolella, joten jos ajattelee kaikkea mitä musiikin kanssa olen ehtinyt tehdä puolessa vuodessa, niin olen tyytyväinen. Lisäksi tein sopimuksen Yleisradion kanssa Rovaniemen palloseuran Veikkausliigapelien selostamisesta suorana lähetyksenä Yle Puheeseen. Teen selostukset puoliksi kolleegan kanssa. Minulla on eka peliselostus 23.4 Rops- Inter. Ensi viikon tiistaina selostan radioon ja telkkariin Team Lakkapää - VaLePa miesten Mestaruussarjan lentopallo-ottelun. Siinä mennään puolivälierävaihetta. Kolmella voitolla välieriin ja ValePa on voittanut jo kaksi peliä.

Joko mennään?
No nyt nuo koirat ovat jo aivan levottomia. Tepustelevat ympäriinsä. Pitää lähteä toimimaan välillä joustavana koiran pidikkeenä, ettei todellisuus pääse unohtumaan.

Aurinkolasit päähän ku paistaa ja Aurinkolasit
biisi soimaan http://www.youtube.com/watch?v=HVdUVyV1sg8

Aki

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti