Translate

sunnuntai 19. toukokuuta 2013

Nightwish bändin kanssa Euroviisutunnelmassa - Tarja Halonen Hippie Shake!

Siivet alle ja Helsinkiin edistämään omien biisien syntymistä. Siinä mielessä kiva tehdä musiikkia, kun on taiteellinen tuottaja mukana kuvioissa eli Lordin ex-rumpali (Kita) ja So & Stala bändin isääiti ja pyhähenki Sampsa Astala. Sampsan kanssa olen työskennellyt Rockamania bändin osalta 3 vuoden ajan, joten työskentely studiossa on tuttua ja turvallista. Studiossa laulaminen on erillaista kuin live-esiintyminen. Vaativuus ilmenee lähinnä siinä, että miten saat lauluun oikeanlaisia sävyjä ja luotua tunnelmaa ja juuri sellaista tunnelmaa mitä haluat välittää kuulijalle. Sampsa osaa sparrata ja vaatia minulta laulajana, koska tietää mihin kykenen. Sitä on vähän niin kuin huippu-urheilija korkeanpaikan leirillä. Nämä leirit jos mitkä kehittävät ammatillista osaamista laulajana. Tulee tarkkuuttaa lisää.


Temppeliaukion kirkon karuissa maisemissa. Karu ja kaunis paikka.

Kaikki kolme erityisen hyvää biisiä tuli laulettua narulle ja olen tyytyväinen. Varsinkin kappale nimeltään Aamuinen Kipinä oli tärkeä saada oikeilla sävyillä ja tarkoilla sävelkuluilla ikuistettua. Se onnistui ja tunsin sen jälkeen mielihyvää. Sain laulettua kappaleen niin hyvin kuin osaan ja voin sitä kuunnella vanhanakin. Mielihyvän taso ylitti maalliset onnistumiset ja epäonnistumiset.

Aurinkolasit hukkuvat minulta vähän väliä. Viimeksi ne hukkuivat studiosession jälkeen Sampsan autoon. Ne kuitenkin löytyivät ja lähdimme niitä hakemaan vaimoni kanssa Kalliosta kävellen, koska oli hyvä ilma.Yövyimme hotelli Presidentissä. Kävelimme hämeentiellä ja Hippie Shake Records nimisen liikkeen edessä näimme entistä Suomen Presidenttiä Tarja Halosta ja hänen miestään Pentti Arajärveä. Mikä sattuma! Mihin kadonneet aurinkolasit minua vielä kuljettavatkaan. Kesä lähenee, joten julkaisen kolmesta kappaleesta ensimmäiseksi Aurinkolasit kappaleen.

Karu on maailmani kappale on kolmas biisi, jonka lauloin ja se valmistuu juuri sopivasti syksylle tai loppukesälle. Siinä mielessä sopivasti, että mielestäni kyseinen kappale osuu tummeneviin iltoihin ja olen säveltänyt viisun syksyllä ammentaen sieltä karua tunnelmaa.Karu on maailmani kappale on näistä kolmesta se tavallisin ralli. Mielestäni onnistuin tekemään hyvän pitkän rallattelu kertosäkeen ja melodiakulut ovat ainakin minua miellyttäviä. Kaksi muuta biisiä on tavallisista biiseitä enemmän poikkeavia.

Käytiin Kiekkotorilla katsomassa Suomi -Ruotsi pelin kaksi ensimmäistä erää ja sitten tuli nälkä. Päätimme mennä syömään hotelli Presidentin Sevilla ravintolaan vaimoni ja hyvän ystäväni Mika Lindquistin kanssa. Kateltiin siellä pelin kolmas erä. Palvelu on paikassa luokatonta. Toivat väärän ruuan ja tarjoilijat katosivat paikalta. Suosittelivat  asiakasomistajahintaan viiniä ja perivät täyden hinnan.Ei voinut muuta kuin todeta, että elämä on. Vieläkin hieman potuttaa.

Euroviisu tunnelmassa oltiin Tavastian vieressä sijaitsevassa Ilves ravintolassa. Ilveksessä on seinällä kuva, jossa on Suomen rokkarit yhteispotretissa. Kuva on otettu vuonna 2005 ja siinä on mukana myös Juice vainaa. Päätimme vaihtaa paikkaa siinä välissä, kun kappaleet oli laulettu ja alkoi pisteen lasku.Mika lähti kotiin. Vaimoni kanssa etsittiin paikkaa todella hartaasti ympäri Kamppia. Ravintoloissa pyöri musiikkivideot ja vielä harmittavampaa Euroviisut ilman ääntä. Mikä helvetin idea on näyttää Euroviisuja ilman ääntä! Meinasi jo toivo loppua, mutta ajattelin, että käydään tsekkaamassa hotelli Helgan aula, jos vaikka siellä olisi telkkari päällä ja sieltä voitaisiin jännittää pisteiden laskua. Siellä oli telkkari päällä, oikea kanava ja vieläpä äänikin!


Hotelli Helgan aula on pieni ja tunnelmallinen paikka. Huomasin, että kaksi paikka oli vapaana neljän istuttavalla sohvalla. Sohvan edessä oli pöytä ja sen takana pari sohvaa lisää, jossa istui about 6 ihmistä. Eli pieni tunnelmallinen kisakatsomo oli kuin odottamassa meitä ja tehty meitä varten. Ennen kuin tilaisin pari kuohuviinilasillista juomaa ja yhden pienen oluen huomasin, että rokkareiden näköisiä tyyppejä oli kisakatsomossa ja jotenkin he olivat tutun näköisiäkin. Great! Vielä saman henkistä porukkaakin.

Istuiduimme vaimon kanssa sohvalle ja kättelin vieressä istuvaa Tuomas Holopaista. Hän hymili ja toivotti tervetulleeksi kisakatsomoon. Vastapäätä katseli kohta alkavaa pisteenlaskua Jukka Nevalainen ja Emppu Vuorinen. Marco Hietala tuli tupakkakopista ja tokaisi - Kohta nähdään kirjoitetaanko Kristasta iltapäivälehdissä maanantaina Bury Me Marry Meen sijaan. Kerroin, että vaimoni mielestä Tanska voittaa. Holopainen oli samaa mieltä, että Tanskan kuuluisi kisat voittaa. Rennossa viisutunnelmassa juttelimme niitä näitä. He olivat treenaamaassa uusia biisejä tulevalle Japanin kiertueelle. Eivät siis kokonaan uusia kappaleita, vaan vanhoja heidän omia biisejä iskevät settiin mukaan kiertueelle. Vaihdettiin muutama sananen myös mun levytysasioista. Huudettiin ja vaiettiin porukalla, kun Suomi ei pisteitä saanut montaakaan. Sehän oli kivaa ettei Krista tehnyt Kojoja, jota Hietala hieman pelkäsi. Krista esiintyi hienosti, mutta aina ei voi tehdä Lordeja. Tanska voitti, joten Holopainen ja vaimoni olivat oikeassa. Sekös oli kivaa.

Kättelimme ja toivotin hyvää kiertuetta koko porukalle.Kisastudio oli vaiennut. Oli aika vaihtaa mestaa. Empun kanssa nähtiin vielä myöhemmin yöllä, mutta ei siitä sen enempää. Olipas vaan ikimuistoinen tapaus. Vaimoni kanssa luulimme, että olimme ainot ihmiset Helsingin keskustassa, joilla Euroviisut kiinnostivat, mutta löytyihän kiinnostuneita ja oikein ammattilaisseuraa. Nightwish pyrki Euroviisuihin todella monta vuotta sitten. Jo ennen menestysvuosiaan. Mielestäni Nightwishiä kannattaisi kysyä Suomen edustajaksi. Annettaisiin Holopaiselle täydet valtuudet tehdä kappale. Voisiko se kiinnostaa heitä vielä? Ainakin mielenkiinnolla koko bändi viisuja seurasi. Eihän Euroviisuja seurata ainoastaan biisien takia. On mukavaa yleismaailmallisesti tai Euroopan laajuisesti tiedostaa tiettyjä asioita.

Tämä alla oleva kuva on otettu Kiekkotorilta. Ennen Suomi-Ruotsi pelin alkua juniorit pelasivat kiekkoa. Kesäisessä tunnelmassa jääkiekko oli jopa eksoottista.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti