Translate

lauantai 11. toukokuuta 2013

Karhu söi jo - Syökö Rops?

Huomenna kohtaa keskuskentällä Rovaniemen jalkapallon ylpeys Ropsi yleisön täyttämällä Keskuskentällä vieraat Jyväskylästä. Kenen äiti nauraa ja kenen itkee? Peli pelataan Äitienpäivänä. Oi Oi! No eihän kenenkään äiti itke siitä me miehet ja lapset pidetään huolta ja tarjoillaan äideille ennen peliä maittava aamiainen suoraan sänkyyn.

Karhulla oli ateriahetki eilen perjantaina Joulupukin Pajakylän läheisyydessä, jossa otso nautiskeli poroa ruuakseen. Siinä vieressä kymmenet tuhannet ihmiset vuositasolla käyvät tapaamassa joulupukkia. Karhuhan syö poron sillä tavalla, että se vetää poron nahan jaloista tuppeen, jos joku muu eläin syö poroa, niin nahka on pikkuista silppua. Monella paikkakunnalla on citykaneja. Meillä täällä pohjoisessa on citykarhuja ja ne on aivan muuta kuin lumenputsaaja konekarhuja.

Kuka syö ja kenet huomenna Veikkausliigan matsissa? Ainakin Ropsin Mika Lahtitisen ei tarvitse teroitella ja harjata väkisin hampaitaan, vaan hampaat kiiltävät terävinä jo sen vuoksi, että vastassa on JJK. Seura jota "Lada" Lahtinen edusti vuosina 2008 - 2010. Lahtinen oli kantavia voimia jyväskyläläisten juhliessa Veikkausliigaan nousua ja teki kautta aikojen ensimmäisen liigamaalin JJK:n joukkueelle vuonna 2009, kun JJK pelasi ensimäistä kauttaan Veikkausliigassa.Toki Lahtinen oli ennen Jyväskylään siirtymistään ehtinyt voittaa Tamussa mestaruuden vuonna 2006. Se oli sama vuosi, jolloin mies edusti Ropsia loppukauden. Saattoi olla Tampereen yössä mestaruusjuhlissa, mutta kentällä oli
finaalien aikaan Rovaniemellä.
Mika Lahtinen

JJK otti liigacupista hopeaa häviten niukasti finaalissa FC Lahdelle. Liigassa pelit eivät ole jyväskyläläisillä yhtä hienosti käyntiin. Voittojen sarake näyttää nollaa. Tasapelejä kaksi ja yhtä monta tappiota. Maalitili joukkueelle avautui heti ensimmäisessä ottelussa IFK Marienhamnia vastaan huhtikuussa kahden maalin voimin. Sen jälkeen maalihanat ovat pysyneet kiinni kolmen pelin ajan. Varmasti haluja on maalintekoon, mutta löytyykö taitoja. Joukkueella on kaksi tappiota alla, joten myös voitonnälkäisenä luulisi joukkueen saapuvan napapiirille.

Ropsin alkukausi on ollut yllätyksellinen monelle, mutta jo ennen kauden alkua sekä kadunmiehet että medianedustajat totesivat yhteen ääneen Ropsin joukkueen olevan parempi kuin aikoihin.Laadukkain Rops sitten 1990 -luvun. Rovaniemeläiset operoivat liigan pienimmällä pelaajabudjetilla Hongan ohella, mutta joukkueen hintalaatusuhde on erinomainen. Hongalla näytti olevan vielä parempi hintalaatusuhde, koska voittivat joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen Espoossa 2-0 Helatorstaina.

Kotijoukkueena Rovaniemen palloseura on ollut aina vahva, mutta vieraspeleissä heikko. Tämä sama kaava näyttää jatkuvan kuluvallakin kaudella. Kaksi vieraspeliä ja kaksi tappiota. Kotipelit ovat tähän mennessä olleet virkeää ja yhteinäistä joukkuepeliä. Nautittavaa katsottavaa. Veikkausliigan lisäksi Ropsi eteni kotiyleisönkin yllätykseksi Suomen Cupissa jatkoon kaatamalla HJK:n 1-0. Cupissa on paljon pelissä ja tie eteenpäin näyttää ainakin tilastojen valossa hyvältä. Seuraavalla kierroksella vastaan asettuu kakkosen joukkue Fc Jazz. Kyseessä puolivälierät ja peli pelataan Porissa 20.5.

Rock 'N Roll rintamalla Aki Mikkonen band treenaa Rakkatien treeniksellä settejä kuntoon. Ite lähen laulamaan studioon säveltämiäni kappaleita ensi viikon keskiviikkona. Ensimmäisen singlen julkaisupäivä on näillä näkymin 6.6. Se on sama päivä kun esiinnyn bändin kanssa Rovaniemen keskustassa Oliver's Cornerin festivaaleilla.

Karhu söi kuulemma jo toisen poron. Syökö Rops ja onko nälkä?

Aki


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti