Translate

maanantai 6. toukokuuta 2013

Äitienpäivää, kesäselostuksia ja bändihommia

Äitienpäivä lähestyy, kesä ja kauneus siinä samalla. Jos lähestyisi Isänpäivä, niin varmasti mainostettaisiin ennemmän grillejä, grillituotteita, kalastustarvikkeita tai vaikkapa auton lisävarusteita. Jääkiekon MM-kisoihin olisi Isäpaketteja tarjolla. Äitipaketit eivät kuulosta kovin houkuttelevilta näin nopeasti ajateltuna. Veikkausliigan joukkueet myisivät isille kausikortteja peliin. Nyt kun on päätetty pitää juhlat äidille, niin suuntaus on eri. Varmasti joku vaatesuunnittelija tai kauneusalan iso kiho on kaiken tämän takana. Hyvä niin.


Eihän äidille mitä tahansa voi ostaa. Se on tarkka paikka. Varsinkin meille miehille, jotka ostavat omalle äidille lahjan, mutta ennen kaikkea omalle puolisolle, joka ei varsinaisesti ole miehen äiti vaan vaimo. No onhan hän lasten äiti, joten hyväksytään käytäntö. Kun mies ostaa äidille tai vaimolle lahjaa, niin se jos mikä on kauneusalan yrittäjien kulta-aikaa. Voi tyhjentää kaikki pölyttyneet varastot tai myydä täyteen hintaan uutuustuotteita. Eihän me ukot tiedetä kyseisistä tuotteista mitään! Vai tietääkö joku? Maybelline on mun mielestä Chuck Berryn biisi ennemmin kuin meikkifirma, vaikka kyseisen niminen meikkifirma on perustettu jo 1915.

Aika helppo meitä miehiä on puhua ympäri, kun siinä vielä naismyyjä somasti hymyilee, niin kauppa on varma. Lehteen ilmoitus, jossa pari sisäänheittotuotetta tai jotain fiilisjuttua. Sitten myyjä vain yksinkertaisesti kertoo, että vaimo ei ole tyytyväinen, jos viet hänelle tarjoustuotteen. Kaikki sellaisen voi ostaa, mutta ole sinä mies, iso mies ja tarjoa jotain mitä kaikki miehet eivät pysty tarjoamaan vaimolleen. Gulp! Selvä ja kaupat tuli!


Miten tämä pariskunta viettää Äitienpäivää?
Kesä tulee. Ruohon tuoksua odotan, joka houkuttelee pelikentälle vähintäänkin muistelemaan pelaaja-aikoja. Pari vuotta sitten jouduin lopettamaan jalkapallon kokonaan, koska jalkani sanoi No more Football Man! Pelasin Rovaniemen keskuskentällä puulaakia. Ei ollut edes puulaakisarjapeli, vaan harjoitukset. Äijä tuli tahallaan jaloille ja siinä sitten meni jänne halki kehräsluun alapuolelta. Seuraavana keväänä menetin moottorikelkan hallinnan 12 töyssyn jälkeen liian kovassa vauhdissa ja jalka tummeni pakarasta nilkkaan.

Tänään heräsin siihen ajatukseen, että kuitenkin voin toisella tapaa ottaa osaa ja nauttia ruohon tuoksusta. Nimittäin odotan todella paljon sunnuntain Rops - JJK veikkausliigan peliä. Selostan ottelun suorana Rovaniemen keskuskentältä viheriöivän veran viereltä. Yleisradion liigakierros on se, jossa puheenvuoro siirtyy paikkakunnalta toiselle kesät talvet. Kesällä jalkapalloa ja talvella jääkiekkoa.


Kirves, koivu, kesä ja futari
Selostajana peliin voi luoda oman näköisen näkökulman radion kuuntelijalle. Ennen peliä tulee aistia tunnelmaa pukukopissa ja pukukopin ulkopuolelta. Haastatella molempia joukkueita ja muodostaa ennakkoasetelmat peliin sen perusteella. Onhan se mielenkiintoista pelin kannalta, että milloin vierasjoukkue on saapunut Rovaniemelle, missä yöpyivät, millä matkustivat ja onko kaikki miehet pelikuntoisia. Onko viime pelin jälkeen tapahtunut muutoksia ja miten aikovat kolme pistettä Rovaniemeltä napata. Jyväskylästä Rovaniemelle on matkaa yhteensuuntaan noin 560 kilometriä.

Bändihommat ovat jälleen saaneet uuden käänteen. Kitaristi Jaakko Niemi on 6.6 Italiassa, joten hän ei pääse soittamaan Oliver's Cornerin festareille. Maailman matkaaja Timo "Reksi" Rehtonen sen sijaan tulee skittaa vinguttamaan. Olivat miehet keskenään sopineet asian. Reksi vaan sattuu olemaan tai ehkä on jo tullut Prahasta. Kun mies saapuu varmasti maisemiin, niin aletaan piiskaamaan itseämme keikkakuntoon. Keikkasettiin on tavoitteena saada about 8 -9 omaa biisiä. Kolme näistä kappaleista on työnalla Helsingin päädyssä taiteellisella tuottajalla Sampsa Astalalla ja biisi nimeltä Aamuinen Kipinä on Sami Aurasen heiniä. Sampsa soitteli aikanaan Euroviisuissa Kreikassa.

Onneksi olkoon Napakettujen A-nuorten lentopallojoukkueelle Suomen Mestaruudesta!

Aki
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti