Translate

sunnuntai 28. huhtikuuta 2013

Bändi kasassa!

Haudihou kaikille! Bändi on vihdoin ja viimein kasassa. Töitähän tää on teettänyt. Ehkä suurin ongelma löytää hyvä bändi on paikkakunnan koko ja sitä kautta muusikkojen vähyys. Toisaalta hyvät soittajat ovat jo mukana useassa eri projektissa ja aika ei riitä. Haluan kuitenkin, että bändi olisi sitoutunut tietyllä intensiteetillä ja sitä kautta bändistä tulisi bändi nopeasti ja kuulostaisi yhteinäiseltä eikä vaan yksinsoittavilta trubaduureilta.

Meitä on viisi eli rummuissa kaimapoika Aki Kakko, jonka tapasin ystäväni Jorma Tabelin välityksellä. Jorman kanssa soiteltiin yhdet treenitkin, mutta miehen ajan vie Thai San progebändi ja työt. Kakko hakkaa rumpuja meidän treeniksen yläkerrassa, joten miksi ei samalla tulisi heittään fillejä meidän kanssa. Todella hienoa saada uusi kasvo bändiin ja Kakko on hieno mies. Tiedoksi, että Aki Kakko on täysi kaima Sonata Arctican laulajan kanssa, mutta ei ole sama mies.

Bassoon tulee minun erittäin hyvä ystävä ja bändikaveri vuosien varrelta eli The Järjestysmiehet bändinkin basistina tunnettu Ykä Jonninen. Ykä soittaa "Järkkäreiden" lisäksi Karu Arki bändissä. Ykä on kaikkien ainakin rovaniemeläisten muusikoiden tuntema basisti ja Ykän juuret basistina ovat kasvaneet punkrock aikakauden kultavuosilta. Ykän hyvä kaveri on nyttemin kirjailijana ja runoilijana kunnostatunut Jari Pulsa. Nimenomaan Pulsan kanssa heillä on ollut useita erinomaisia bändejä vuosien varrella.

Sähkökitaran varteen asettuu monilahjakkuus Jaakko Niemi. Niemi on todella monessa mukana mm. Korvaboosty yhtyeen laulaja ja basisti ja soittaa myös uudessa hardrock kokoonpanossa nimeltä Rebel Station. On ilo ja kunnia saada Jaakko remmiin mukaan.

Pianoa soittaa huippumuusikko Jorma Pirttijärvi. Jorma kuulee jonkun biisin radioista ja soittaa sen melkein samantein pianolla. Pääsee biisin sisään viimeistään puolessa välissä. Tämä kertoo jo aika paljon. Vai mitä? Jorma on säestänyt Suomen huippuartisteja ja soittaa Eurooppaakin kiertäneessä Nightingales ragtime/rock yhtyeessä. Jorman veli Jukka soitti useita vuosia The Järjestysmiehet bändissä. Jorman kanssa tehtiin yksi keikka muutama vuosi sitten nimellä Akira & Jormachine. Meillä oli huippuhauskaa.

Tänään siis ensimmäiset treenit. Uskon, että tää porukka tulee hyvin juttuun ja meno on rentoa. Settilista lla on paljon omia biisejä ja muutamia covereita. Vain soittamalla selviää mitkä biisit toimii ja ovat mukana lopullisessa livelistassa. Eka keikka kokoonpanolla on 6.6 Oliver's Cornerin festareilla. Siihen on aikaa viisi ja puoliviikkoa.

Tästä se lähtee!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti