Translate

tiistai 30. huhtikuuta 2013

Aivopesua, kiikkujuttuja ja Vappua

Huoltoasema ryöstettiin pienellä paikkakunnalla. Oli tuttu mies. Siinä ei järki päätä pakottanut ainakaan, jos ajattelee kiinnijäämisen riskiä. Nopeasti mies ja saalis saatiin tavoittettua poliisin toimesta. Yrittäjä ei tietysti ollut tyytyväinen, koska kuluja aiheutui mm. etuoven lasi piti uusia ja kaikkia anastettuja tuotteita ei voinut laittaa myytäväksi.

Meni kuukausia ja päätin pysähtyä ohikulkumatkalla tankkaamaan autoni. Ryöstö jäi mieleeni ja yrittäjä oli kassan takana perimässä tuttuun tapaan pieneineksistä ja polttoaineesta maksuja. Kysyin -Onko maito vähälaktoosista, johon hän pokerinaamalla vastasi -Ei ole. Tauko. - Se on laktoositonta. Pieni hymy levisi miehen kasvoille kerrottuaan hyvän jutun. Minustakin juttu oli hyvä. Hienoa tilannekomiikkaa. Olin varmasti hieman pettyneen näköinen kuultuani ensimmäisen vastauksen.

-Miten se ryöstöhomma etenee? Ryöstäjä saatiin satimeen nopeasti, aloin haastamaan juttua. - Siitä tuli kiikkumies marraskuussa, vastasi kauppias ja jatkoi - Olis ollut rosis tammikuussa, mutta meni kiikkuun sitä ennen. Keskustelu oli saman tyylistä kuin, että olisin kysynyt päivän säätä tai juteltu bensan hinnoista. Ei mitään sen kummempaa kuulu. Pienelle paikkakunnalle ihan normaalijuttu, että henkilö hyppää hirteen. Niitä menee usein monta muutaman viikon sisällä. Näin kävi kerran Sallassa muutamia vuosia sitten. Voit lukea Alibista siitä tarkemmin, jos kiinnostaa. Naapurin Keijo tietää myös asiasta enemmän, koska hänellä taisi mennä kolme kaveria puolen vuoden sisällä oman käden kautta ja nimenomaan hirttämällä. Keijon tavoittaa Sallaan vapaapalokunnasta tai kysyy ihan mistä päin Sallaa vain Keijoa, niin kyllä ne tietää.

Asiasta toiseen. Bändillä on kahdet treenit takana ja tunnelma on ollut erinomainen. Jonnisen Ykä, joka on aina mielestäni ollut passiivinen treenaaja tokaisi musikillinen kiilto silmissään - Ompa mukava soittaa ja näitä omia biisejä eritoten. Nämä sanat lämmittivät. Pirttijärven Jorman mielestä soittaminen on aivan liian helppoa nykyään, kun hän soittaa pelkkää pianoa. Kun aloiteltiin helmikuussa, niin Jorma soitti pianon lisäksi rummut ja basson. Niemen Jaakko pääsi irti pariin otteeseen soolojen osalta eilen ja biisit, joissa irroittelu tapahtui oli yllättävästi Michael Jacksonin Beat it ja vanha kunnon Jätkän humppa. Näitä siis soiteltiin muuten vaan mielen nostattamismielessä. Saas nähdä otetaanko settiin kumpaakaan mukaan. Jätkän humpan voisi tietyssä tilanteessa vetaista ns. extempore mielessä ja pilkettä silmäkulmassa otteella. Aki Kakko takoi rumpuja ja piti ryhmän koossa oikeilla rytmeillä. Pikkuhiljaa rumpalimme tutustuu soittokavereihin ja mielestäni sopii erittäin hyvin joukkoon mukaan.

Haen sävellajeja tuleviin sinkkubiiseihin. Sävellajien merkitys on suuri. Se vaikuttaa äänenkäyttöön ja sen sävyyn. Haluan tehdä uutta ja jättää tulkinnalle varaa. Toisinsanoen sävellaji ei saa olla liian tiukka ja säädetty liian korkealle. Kun sävellaji on sopiva, niin pääsen kikkailemaan ja kokeilemaan erialaisia asioita ja tulkitsemaan sana sanalta kappaleissa esiintyviä asioita. Se on kuulijalle mukavampaa ja antaa enemmän sekä kuulijalle että minulle. Tämä on itsensä aivopesua. Eilen lähti ns. mopo lapasesta ja vedettiin kappaleita sieltä korkealta ja kovaa. Eli mentiin sieltä mistä aita on matalin, koska tää juttu osataan jo ja se on tuttua ja turvallista.Mielestäni jotakin jäi puuttumaan. Palataan alempiin säveliin tulevissa treeneissä ja haetaan herkkyyttä ja tulkintaa yhä enemmän. Sitä löytyy ja se täytyy uskaltaa tehdä. Rokkiräimeen taaksen on helppo kätkeytyä ja se on helppoa, koska sitä olemme tottuneet tekemään vuosikaudet. Uskon, että tulette näkemään uudistuneen Aki Mikkosen tulevaisuudessa, jos aivopesuni onnistuu.

Ai niin ja hyvää Vappua kaikille. Itselläni ei toistaiseksi ole suuria suunnitelmia. Itse asiassa minua pyydettiin keikalle Rovaniemen keskustaan noin tunti sitten. Jäin harkitsemaan asiaa. Voisin testata omia kappaleita pienelle yleisölle. Bon Jovia ja Robbie Williamsia pitäis soittaa myös, kuulemma.
No saas nähdä mihin vappu vie miehen. Ihanne tilanne olisi syödä nakkeja kotona kurkkusalaatin ja sinapin kera. Naapuri eilen pysäytti kesken koiranulkoilutus reissun kutsumalla grillikotaan kaljalle. En mennyt, mutta olemme mitä todennäköisemmin tänään yhteydessä saman tarjouksen tiimoilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti