Translate

lauantai 9. maaliskuuta 2013

Tonttulassa Könkään kylässä keikalla eka kertaa

Eilen 8.3.2013 esiintyi Aki Mikkonen Band ensimmäistä kertaa julkisesti. Esiintyminen tapahtui Könkään kylässä revontulten loimutessa taivaalla. Tilaaja oli Hullu Poro ja paikka Tonttula ja siis Könkään kylä, joka sijaitsee Leviltä eli Sirkan kylästä noin 8 kilometriä ei mihinkään.

No siellä ei missään oli lämmin tunnelma ja porukka kansainvälistä. Hullu Poro oli tilannut meiltä ulkomaalais-setin eli toisin sanoen soitimme vain englanninkielisiä kansainvälisiä kappaleita. Omat kappaleet jäivät siis esittämättä, koska kirjoitan tekstit Aki Mikkonen bandille suomeksi. Tonttulan emäntä kertoi, että kerran heille oli saapunut joukko norjalaisia ja bändiksi oli tilattu tanssiorkesteri, joka soitti ainoastaa suomenkielisiä kappaleita. Siitä oli syntynyt melkoinen ristiriita, mutta olivat kuitenkin siitäkin tilanteesta selvinneet hienosti. Mietin, että miten se on mahdollista, mutta en kyseenalaistanut asiaa. Siis kuvitelkaa noin 70 kännistä norjalaista, jotka eivät siis ymmärrä sanaakaan suomea ja olivat kuulemma vielä halunneet rokkia ja bändi soitti vain tanssimusiiikkia suomeksi.

Keikka meni hienosti eli saatiin irlantilaiset, yhdysvaltalaiset, saksalaiset, japanilaiset, brasilialaiset ja muutkin kansallisuudet tanssimaan ja rokkaamaan. Juttelin väliajalla yhden saksalaisen herrasmiehen kanssa ja hän kertoi olevansa ensimmäistä kertaa Lapissa. Hän oli tullut Kittilän lentokentälle ja oli erittäin yllättynyt. Nimittäin siitä, että Lapissa on sivistys - Täällä on ihmisiä, autoja ja lämpimiä taloja, hän jatkoi - Luulin, että asumme igluissa koko ajan. No huh huh...elämä on.

Ennen keikkaa nautimme Pandan seurasta Tonttulassa.


Suosittelen lämpimästi Levillä ruokailua Hullu Poro hotellissa ja sen neljännessä kerroksessa sijaitsevassa ravintolassa. Aivan uskomattoman herkullinen kattaus. Pohjoisen antimia pöydät notkolla ja paljon muutakin, jos ei välitä poronlihasta. Jare ja VilleGalle tulivat vastaan hisseillä, kun poistuin ravintolasta. Vaihdoimme muutaman sanan. Olimme nähneet viimeksi vuosi sitten Pohjois-Suomen Rakentajamessuilla Rovaniemellä. Olimme samalla keikalla kyseisillä messuilla, jossa oli myös Iina Kuustonen Jani-Petterinä ja Teuvo Loman.

Keikka päättyi Tonttulassa puolenyön aikaan, koska vieraiden bussi lähti silloin edelleen revontuleten loimuessa taivaalla. Me pakkasimme kamat kasaan ja keittiön kautta kotiin. Kiitos Tonttulan emännille maittavasta yöruuasta ja kahvista. Niiden ansiosta taivalsimme vajaa parisataa kilometriä aamuyön tunteina takaisin Rovaniemelle. Purimme laitteistot treenikämpälle ja menimme kotiin.

Kotona minua odotti pahe! Pepsi MAX ja Chili Wheels sipsipussi. Kierrokset olivat vielä matkustamisesta päällä, joten napostelin niitä ja pelasin Sanajahtia kunnes nukahdin.

1 kommentti:

  1. Jäi kertomatta ehkä kohahduttavin asia. Soittosettien väliajalla Tonttulan emäntä esitteli ruuat mitä heillä oli tarjolla keikan jälkeen. Hän avasi uunin ja veti pellin puolilleen ulos. Pellillä oli lihaa ja lihapullia. Sitten hän toisella kädellä näytti mihin hän laittaa herkut, josta voimme ne ottaa keikan jälkeen niin hänen kätensä lipesi pelliltä ja kastikkeet roiskuivat lattialle ja hänen vaatteisiin. Minä vaistomaisesti otin pellin vastaan ja estin sen tippumasta lattialle. Jos en olisi ottanut sitä vastaan koko pellillinen olisi tullut päälleni ja ei minulla ollut mukana vaihtovaatteita. Mietittiin bändin jäsenien kanssa jälkeen päin, että onneksi pelti ja ruuat eivät olleet kuumia. Ne olivat ennättäneet sen verran jäähtyä. Siinä olisi pahimmassa tapauksessa palanut meikäläisen koko käsivarsi, jolloin esiintymisvaatteiden tahriintuminen olisi ollut pieni harmi.

    VastaaPoista